Spartan Girja® Sport (SGS)

Versenyzői technikák
Spartan Gear
Budapest, 2018. július 21-22. / Nyílt tanfolyam!

Személyes véleményem:

"Ez a girja rendszer igazán egyedi és különleges, főleg azért, mert az eredeti, tradicionális orosz technikákat alkalmazza és használja. A különlegessége abban is rejlik, hogy a technikák egyedisége lehetővé teszi, hogy tudd használni az állóképesség, az erő, vagy erő állóképesség edzéseiben is megfelelően. Szeretem, mert teret ad annak és megérti, hogy nem vagyunk egyformák, így mindenki a saját arcára tudja formálni a technikákat biztonságosan, helyesen. Pont ezért rugalmas, nyitott és dinamikus rendszer.
Tökéletesen beépíthető a crossfitt, bootcamp, köredzés és más funkcionális edzésekbe, illetve a személyi edzésekbe is. Én magam is rendszeresen használom. Egyik kedvenc eszközöm. " 

Képzés bemutatása:

A girjasport(GS) az eredeti Orosz tradicionális golyózással egyenértékű. A füles súlyt először erős emberek, katonák illetve sportolók használták, majd a versenyszellemben kialakult a girjasport (GS), ami mérhető, összehasonlító, fejlődő versenysport lett.
Talán a ma ismert sportok közül az egyik legkeményebb erőt és állóképességet igénylő versenysport. Lényege egy adott időegység alatt a lehető legtöbb szabályos ismétlést végrehajtani adott technikákból.
A legáltalánosabb idő intervallum a 10 perces ciklus. De léteznek fél és maraton megnevezések is, amik fél órát, vagy akár ennek a többszörösét is jelentheti.

A három technika:
  1. Szakítás (Snatch)
  2. Lökés (Jerk)
  3. Hosszú ciklus (clean and jerk)
A nők egy girjával hajtják végre az ismétléseket egy kézváltással. A férfiak a szakítást egy golyóval végzik, a lökést és a hosszú ciklust két golyóval. A súlyok nagysága függ a versenyzők életkorától is.  A versenyt, verseny bírák felügyelik, akik a résztvevővel szemben helyezkednek el, és egy számlálóval rögzítik a szabályos ismétléseket.
A verseny technikák elsajátítása, bíráskodási alapelvek, girjasportra (GS) vezető technikák és mentális tűrőképesség kitolása.

Kapcsolat

Bánkuti Gabriella

Telefon : +36 20-497-4141

Email : spartanfitt@gmail.com

Tanfolyamok

There are no up-coming events